De meeste van u kennen ons LAP project al, de agrarische middelbare school. Sinds de start in 2011 hebben we het systeem gehanteerd van het sponsoren van een leerling gedurende de hele schooltijd.

Nu 4 jaar later merken we dat het niet altijd even makkelijk is om sponsoren te vinden die 4 jaar lang een financiële verbintenis aan willen gaan, wat heel begrijpelijk is.

Om de aankomende studenten toch een goede toekomst te blijven bieden hebben we aanvullend systeem bedacht. Voor de mensen die toch graag de LAP studenten willen ondersteunen, hetzij voor minder geld of een kortere periode, is het nu mogelijk om eenmalig een donatie te doen! Natuurlijk wilt u weten waar dit geld naar toe gaat. We hebben enkele voorbeelden geschetst:

€15 twee schooluniformen voor 1 leerling voor 1 jaar *
€30 schoolbenodigdheden voor 1 leerling voor 1 jaar (boeken, pennen etc)
€75 3 maaltijden per dag voor 1 leerling voor 1 jaar
€100 geef 1 kind een heel jaar een slaapplek op school
€180 dek de medische kosten voor 30 kinderen voor 1 jaar
€360   schoolgeld voor 1 leerling voor 1 jaar

* Waarom elk jaar twee uniformen? Voor de leerlingen is dit vaak het enige wat ze het hele jaar dragen. Ze wassen dit zelf met de hand en tegen het einde van het jaar is het versleten.

Hoe gaat dit te werk?

Het gewenste bedrag kunt u overmaken op onze rekening, met als omschrijving: “LAP studenten”. U kunt natuurlijk ook zelf bepalen welk bedrag u wilt overmaken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk uw gift af te trekken van uw jaarlijkse inkomstenbelasting. Bekijk de Rekenhulp Aftrek Giften op de website van de belastingdienst.

Rekeninginformatie

IBAN: NL59 RABO 0383705967
Op naam van: Stichting ASAP
Omschrijving: LAP studenten

foyer

Slaapzaal 

Bedankt namens ASAP en de LAP leerlingen!

lap-studenten

lap-logo-kl

Wat is de LAP?

Om kinderen na de basisschool de mogelijkheid te geven om verder te studeren zijn we in 2011 een internaat voor middelbaar agrarisch onderwijs gestart. De LAP staat voor Lycée Agricole Privé. 

De jongens en de meisjes van de LAP krijgen tijdens hun opleiding algemene vakken zoals wiskunde en Frans. Daarnaast leren ze hoe ze een goede ondernemer in de agrarische sector kunnen worden en krijgen ze computerles.

Lees meer informatie op de website

Bekijk hier ook de mooie video van student Rokia die ons een rondleiding door de school geeft!

rokia

> Bekijk video <

facebook3  /ASAPBurkinaFaso
twitter3  /ASAPBurkinaFaso

035-6952878
info@asap-foundation.org