DSC 0232De eerste cyclus van de middelbare agrarische opleiding van de LAP is een succes! Om de studenten meer mogelijkheden te bieden op de arbeidsmarkt is een 3-jarige tweede cyclus ontwikkeld die in oktober 2015 van start gaat!

Afronding van de basisopleiding

In juni 2015 zal de eerste lichting studenten examen doen voor het nationale examen BEPC, Brevet d’Etudes du Premier Cycle (vergelijkbaar met VMBO), het landelijke middelbare schoolexamen. Bij het behalen hiervan hebben ze een basisdiploma waarmee ze verder kunnen studeren of een baan zoeken.

Inhoud van de tweede cyclus

DSC 0234Bij de tweede cyclus zal er verdieping komen in de technische en agrarische vakken zoals landbouwkunde, veeteelt en mechanisatie. De focus ligt meer op het ondernemerschap in het algemeen met vakken als management, boekhouding en marketing. Daarnaast zullen ze drie werkstages doen van in totaal 15 weken. Met het afronden van deze opleiding behalen ze een beroepsopleiding in de landbouwkunde en veeteelt (vergelijkbaar met MBO).

Kosten

In totaal kost de beroepsopleiding € 570,- per student per jaar. De ouders betalen hiervan 90 euro en voor het resterende bedrag van € 480 zijn we op zoek naar sponsors. De totale kosten zijn inclusief schoolgeld, leermateriaal, internaat, maaltijden, uniformen en ziektekosten. Ter vergelijking, een gemiddelde opleiding in Nederland kost al € 1640 per jaar aan schoolgeld.

Sponsor worden

Als particulier kunt u een student sponsoren en uw donatie per maand, jaar of eenmalig voor de hele schoolperiode betalen. Ook in het kader van maatschappelijk ondernemen kunt u als bedrijf contact met ons opnemen over de mogelijkheden van het ondersteunen van de LAP opleidingen.

Namens de LAP studenten, leraren en team ASAP bedankt!