Afgelopen zaterdag, 30 juni, heeft Stichting ASAP (Association for Small African Projects) in de Gele Loods in Naarden-Vesting haar 15-jarig jubileum gevierd.

De dag stond in het teken van het thema 'Limanja', oftewel tolerantie en werd officieel geopend door burgemeester Sylvester.

De opkomst tijdens de dag was overweldigend. De circa 400 bezoekers konden kennis maken met Afrikaanse kunst, cultuur en muziek. Tientallen mensen hebben deelgenomen aan diverse workshops, zoals Djembé, Afrikaanse dans, zeep maken van karitéboter en kalebassen schilderen.

Er was grote belangstelling voor de kunstenaar Abdoulaye Gandema en zijn zoon Ismaël, die een leerzame en prachtige demonstratie gaven over hoe bronzen beelden  gegoten worden. In de loods kon men de bronzen beelden uit Burkina Faso bewonderen en kopen.

Als klap op de vuurpijl was er een loterij die geleid werd door BN'er Willibrord Frequin. Er werden vele prijzen verloot waaronder twee all-inclusive reizen naar een twee prachtige resorts in Frankrijk.

Stichting ASAP zet zich in voor duurzame ontwikkeling in 10 plattelandsdorpen in Burkina Faso. Al sinds 1997 leidt ASAP succesvolle ontwikkelingsprojecten op het gebied van onderwijs, gezondheid, dorpsontwikkeling, economie en milieu.

Hierbij alvast een impressie van Limanja 2012!

{youtube}W-XhwJFyTII{/youtube}

{phocagallery view=category|categoryid=43|limitstart=0|limitcount=0}