Een dag van een vrouw in Burkina Faso

De vrouwen in de dorpen zijn 360 dagen per jaar verantwoordelijk voor alle huishoudelijke taken, het verzorgen en opvoeden van de kinderen en water halen bij de waterput. In tegenstelling tot de mannen, zijn de vrouwen heel het jaar door aan het werk. In het regenseizoen helpen ze naast hun dagelijkse bezigheden ook hun echtgenoot bij het oogsten. Naast hun dagelijkse taken proberen ze in het droge seizoen ook inkomsten te genereren voor het gezin.

 

Inkomsten

De vrouw krijgt van haar echtgenoot geen geld voor het huishouden, ondanks dat ze wel voor eten, medicijnen, het schoolgeld voor de kinderen, en kleding moet zorgen. Iedere ochtend krijgt de vrouw granen van haar man. Met de granen bereidt zij een avondmaal voor dezelfde dag, en ontbijt en lunch voor de volgende dag.

Vrije tijd

De vrouwen hebben niet veel vrije tijd in Burkina Faso. Ze genieten er van om samen dingen te ondernemen zoals praten, dansen en muziek maken. Zij hebben een zwaar leven maar zijn zelden verdrietig. Het is fantastisch om met hun samen te werken omdat ze heel eerlijk zijn en een grote werklust hebben.

nieuwsbrief-30-10-2012-2 nieuwsbrief-30-10-2012-3 nieuwsbrief-30-10-2012-4