Stichting ASAP is per direct op zoek naar een Junior PR & Eventmanager. Ben jij student, net afgestudeerd of op zoek naar vrijwilligerswerk? Wil jij graag werkervaring opdoen bij een kleinschalige non-profit organisatie? Lees dan snel verder en wie weet straalt deze unieke functie straks op jouw cv.

Over ASAP

Stichting Association for Small African Projects (ASAP) werkt sinds 1997 aan het verlichten van armoede in dorpen rond Bobo Dioulasso middels onderwijs, zorg & duurzame economie. De mannen en vrouwen in de dorpen bepalen hun eigen prioriteiten, en dragen tijd, geld of goederen bij aan de realisatie van ontwikkelingsprojecten. ASAP heeft nauw contact met de lokale bevolking in Burkina Faso. Hiermee draagt ASAP bij aan duurzame ontwikkeling en zelfredzaamheid.

Een belangrijk onderdeel van ASAP is Burkin’art, onder deze naam in- en verkopen we bronzen beelden uit Burkina Faso. Met als doel fondsen genereren voor Stichting ASAP. Daarnaast heeft ASAP diverse social businesses, met name het produceren van Karité boter (sheabutter).

Dit hebben we onder andere al bereikt

De afgelopen 17 jaar heeft ASAP o.a. 14 basisscholen, 5 kleuterscholen, 1 middelbare school en 5 medische centra gebouwd. Op het moment gaan er ruim 3.300 kinderen naar school in de door ASAP gesteunde dorpen. 95% van de families heeft toegang tot schoon drinkwater. Er zijn 120 moestuinen aangelegd en 3.000 bomen geplant. Meer dan 2.050 vrouwen hebben een microkrediet ontvangen en zo zijn er nog meer projecten.

Wat ga jij doen?

 • Evenementen organiseren onder leiding van onze professionals
 • Benaderen van eventuele sponsoren
 • Het beheren en onderhouden van PR contacten
 • Bedenken en uitvoeren van promotie- en marketingactiviteiten

Jouw profiel

 • MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Je beschikt over goede schriftelijke- en mondelinge communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je kunt planmatig en met deadlines werken
 • Je hebt affiniteit met het werk van Stichting ASAP
 • Je denkt probleemoplossend
 • Je toont initiatief door eigen ideeën aan te dragen
 • In stressvolle situaties weet jij het hoofd koel te houden

Wat biedt ASAP?

De mogelijkheid om bij te dragen aan het verbeteren van leefomstandigheden van dorpelingen en kunstenaars in Burkina Faso. ASAP is een kleinschalige organisatie waardoor er veel ruimte is voor jouw inbreng en ontwikkeling. Je krijgt bovendien de kans om deel uit te maken van een gezellig en divers team van bestuursleden en medewerkers. Bij ons hangt een informele sfeer waar inbreng gewaardeerd wordt en waar naar ideeën geluisterd wordt. Kortom: een professionele uitdaging met gelegenheid om eigen expertise en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Tijdbesteding

Heb jij naast je studie nog ruimte voor een vrijwilligersfunctie of ben je net afgestudeerd en ben je minimaal één dag per week beschikbaar? Dan maken wij graag kennis met jou. Wat moet je doen? Stuur een motivatie waarin jij vertelt waarom jij geschikt bent voor deze functie en naar info@asap-foundation.org. Stuur ook jouw cv mee.