Leerlingen met schoolbeurs

Doel

Toegang verschaffen tot kwalitatief, goed middelbaar onderwijs voor zoveel mogelijk kinderen die van de basisscholen in de ASAP-dorpen afkomen.

Doel ASAP middelbare scholen

 • Dat alle leerlingen van de plattelandsdorpen een kans krijgen om in aanmerking te komen voor een schoolbeurs
 • Slagingspercentage na 4 jaar minstens 80% is
 • Slagingspercentage na 7 jaar minstens 50% is.

Schoolbeurzen in Bonfora

Schooljaar 2014-2015, hadden 43 studenten (21 jongens en 22 meisje) een schoolbeurs van ASAP. Van deze groep zullen 15 studenten in juni eindexamen doen.

Resultaten 2015

Omschrijving Doel 2017 Doel 2016 Resultaat 2015
Aantal leerlingen met schoolbeurs 14 25 43
Percentage leerlingen dat slaagt na 4 jaar (BEPC) Geen studenten meer Geen studenten meer 66%
Percentage leerlingen dat slaagt na 7 jaar (BAC) 50% 50% 36%

Doel 2016

Er worden geen nieuwe schoolbeurzen meer verstrekt omdat we in 2011 met de particuliere middelbare agrarische opleiding gestart zijn.

Het slagingspercentage voor het eindexamen bij de openbare scholen is zeer laag. De vakken die gegeven worden op de openbare middelbare school in Burkina Faso zijn algemene vakken, niet aangepast aan de vraag vanuit de markt.
Om deze redenen heeft ASAP in 2011 haar eigen middelbare agrarische school geopend. Gedurende deze opleiding volgen leerlingen algemene, agrarische en landbouwvakken.

 • Middelbare agrarische school

  case-lap

  Stichting ASAP wil kinderen op het platteland in Burkina Faso de gelegenheid bieden om een particuliere middelbare agrarische opleiding te volgen. De jongens en meisjes krijgen tijdens hun opleiding algemene vakken zoals wiskunde en Frans. Daarnaast leren ze hoe ze een goede ondernemer in de agrarische sector kunnen worden.

  Naar wie zijn wij op zoek?

  Sponsors die een kind de mogelijkheid willen geven om deze opleiding te volgen. De ouders van de kinderen betalen zelf € 98- euro per jaar.  De kosten voor u zijn dan € 360– per jaar. Voor meer informatie zie onderwijsprojecten.